Køkken

Fra dagligt brød til gourmet-mad

Nyd duften, når du tager de varme boller ud af ovnen. Læg det marinerede kød på grillen. Vær sund sammen med salaten.
Drømmer du om at arbejde på en restaurant eller en hyggelig landsbykro eller eksperimentere med krydderier og lækre råvarer? Eller har du bare altid været vild med stemningen og tempoet i et køkken? Nyder du at give andre en forrygende smagsoplevelse og selv sætte tænderne i en velstegt bøf og derefter smagen af en lækker og smuk isdessert? Er du typen, der holder mest af hjemmebagt brød, og bliver du ved, ind til sovsen smager perfekt?

– Så er køkkenværkstedet lige noget for dig, for her kan du klargøre dig til uddannelse inden for levnedsmidler og ernæring og samtidig kæle for den gode smag.

Vi arbejder med:

• Madlavning til få eller mange personer
  • Planlægning og indkøb
  • Sund livsstil
  • Rengøring og hygiejne

Hvad kan du bruge køkkenværkstedet til:

• Du får et grundlæggende kendskab til madlavning og ernæring.
  • Du bliver bedre til at læse, skrive og regne.
  • Du lærer rigtig meget om samarbejde og timing.
  • Du kan forberede dig på en uddannelse til ernæringsassistent, cater eller kok mm.
  • Du får viden, selvtillid og en masse erfaringer.

På køkkenværkstedet tager vi ofte på ture og besøger restauranter og fødevare- og uddannelsesmesser. Der får vi inspiration og viden om produkter og tilberedning og om uddannelsesmuligheder inden for området.

Tine McNally 427x640 200x300

Tine McNally er leder af køkkenet

Jeg har været i den skønne restaurationsbranche i over 30 år som kok og været selvstændig i 10 år med Cafe Koks i Grenå.

Mine fokusområder er at levere en kvalitet og en smag, der udfordrer vores sanser. Ligeledes er det af stor betydning, at mine elever lærer, hvad sund kost er, og hvor råvarerne kommer fra, samt at mindske madspild.
Det der betyder noget for mig i mit daglige arbejde i køkkenet er mit tætte samarbejde med eleverne. Vores hverdag er præget af humor, alvor snakke over komfuret, oplæring og faglighed. I køkkenet er der både STU, EGU, almindelige produktionsskole elever og PBE lærlinge og alle er lige velkomne og vil blive udfordret på netop deres niveau.

SE ÅRSHJUL HER