SOSU - BØRN/UNGE OG ÆLDRE

Ingen kan alt, men alle kan noget!

Drømmer du om at være kreativ, få viden om pædagogisk arbejde og arbejde med personlig udvikling?

Så er SOSU- værkstedet lige noget for dig! Her kan du forberede dig til en uddannelse inden for pædagogik, pleje og omsorg. På SOSU-værkstedet får du færdigheder, der kan anvendes i relationer med børn, unge og ældre. I en vekselvirkning mellem teori og praksis får du viden om: leg og læring, krop og bevægelse, sundhed og omsorg samt viden om ældrepleje og livskvalitet i den 3. alder. Du kan komme i praktik inden for forskellige områder og afprøve, hvor du trives bedst. Det kan bl.a. være i børnehave, SFO, hjemmepleje eller dagcentre for udviklingshæmmede m.m. På værkstedet lægger vi vægt på fællesskab, samarbejde og trivsel samt det personlige ansvar for at bidrage til en god arbejdskultur.

Du vil fagligt, personligt og socialt blive meget klogere på dig selv. Du vil derfor også kunne forberede og afklare dig til anden uddannelse eller andet arbejde, da du vil blive styrket i din personlige og sociale kompetenceudvikling.

Vi arbejder med:

• Kreativ udfoldelse og skaberglæde
  • Historiefortælling
  • Verbal og nonverbal kommunikation
  • Leg og bevægelse
  • Sundhed
  • Ud i naturen-oplevelser
  • Aktiviteter i samarbejde med lokale institutioner

Hvad kan du bruge SOSU til:

• Søge optagelse på PAU (Pædagogisk Assistent Uddannelse)
  • Søge optagelse som social-og sundhedshjælper
  • Søge optagelse som social- og sundhedsassistent
  • Søge arbejde som pædagogmedhjælper.
  • Søge vikar- og afløserjob inden for ældreplejen, døgn- og børneinstitutioner samt handicapområdet

Hverdagen på SOSU- værkstedet er afvekslende: Vi snakker, griner, ser tv- udsendelser, tager på udflugter, læser artikler, underviser hinanden, fremlægger, leger, laver power point og spiller spil.

neel 2

Neel Holm leder af SOSU

Jeg er uddannet meritlærer på VIA University Collage, Århus, med linjefag i dansk, historie og materiel design. Derudover er jeg uddannet på School of Stage Art og har i mange år arbejdet professionelt med børne- og ungdomsteater, både som performer, instruktør og underviser.

I mit arbejdsliv har jeg været så heldig at kunne kombinere mine to grunduddannelser som henholdsvis lærer og skuespiller i mange forskellige job, hvor fokus har været på æstetiske læreprocesser, kropslig læring og kreative processer. Jeg har bl.a. arbejdet i skoletjenesten i Den Gamle By, udviklet undervisningsmaterialet Dig, mig og fællesskabet om sociale kompetencer til elever med særlige behov på STU (Særlig Tilrettelagt Uddannelse) og undervist på Brobygningshold på Århus Social- og Sundhedsskole.

Mit hjerte banker for at give mennesker mod til at turde fejle, vokse og have tillid til sig selv og andre. At arbejde med at støtte unge mennesker i at finde vej, måske finde hjem eller finde ud af nyt, er sjovt, berigende og besværligt. Men aldrig kedeligt og derfor værdsætter jeg mit arbejde her på Grenå Produktionsskole.

SE ÅRSHJUL HER